BelloLudi
Jeux
Règles faciles, choix difficiles !
Nous pensons que le wargaming est amusant pour tout le monde !

Maak kennis met wargaming: een krachtig hulpmiddel voor teambuilding. Voer strategische gevechten waarbij beslissingen en communicatie van het grootste belang zijn. Wees getuige van de transformatie van individuen in een hechte kracht, verenigd in het bereiken van gemeenschappelijke doelen. Ontketen collectieve genialiteit, pas je aan onder druk en bevorder vertrouwen. Ga met ons mee op deze inspirerende reis om uitdagingen te overwinnen en een onstuitbare kracht te worden. 


Waar draait het bij wargames om? Wargaming gaat om het maken van beslissingen in een competitieve omgeving en het omgaan met de gevolgen van die beslissingen in die omgeving. Het is dus een ideale methode om te oefenen met beslissingen nemen.  Decision games dus.


Speciaal ontworpen voor organisatie (advies) bureaus die op een andere manier hun klanten willen laten kennis maken met hun dienstverlening. Het spel geeft alle ruimte aan de spelers om zichzelf te zijn en aan de coach om te observeren en intervenieren.

Wat maakt spelen dan zo geschikt voor teams?

Spelen is vermakelijk, want het prikkelt de verbeelding.

Spelen is leerzaam, want het intellect wordt aangesproken

Spelen engageert, want het stimuleert de intuïtie.


Organisaties investeren veel in hun mensen, ook in het begrijpen van het gedrag dat hun mensen tentoonspreiden. Maar veel verder dan profileringen, gebaseerd op psychologische en sociale wetenschap, komen de meeste bedrijven niet. Profilering is goed, maar er is meer nodig. Doorgaans gaat men na zo'n profilering weer terug naar de orde van de dag. En dat is eigenlijk zonde. Het is nodig om met deze kennis, vrij van oordelen, te oefenen en om daarover actief met elkaar uit te wisselen.  


BelloLudi biedt teams van 4 tot 30 personen, de mogelijkheid om door middel van een strategy game te werken aan het gezamenlijke doel en de onderlinge verbondenheid van het team. Het spel dwingt de teamleden tot samenwerking, gebruik te maken van elkaars sterke punten, om te gaan met elkaars zwakkere punten, te communiceren en leiderschap te tonen.


De spelers krijgen een ervaring die nog lang zal nawerken in het team. De ervaring dat zij, gezamenlijk, een complex spel tot een goed einde hebben weten te brengen en geleerd hebben van elkaars sterke punten, geeft zelfvertrouwen. Dit spel is niet het enige dat BelloLudi te bieden heeft. We kunnen gebruik maken van eerdere ervaringen opgedaan binnen de organisatie met psychologische profielen, zoals DISC of MBTI. In de voorbereiding kunnen wij met de doelstellingen van de organisatie rekening houden om zo meer profijt te halen uit de dag.



Que veut dire BelloLudi ?


BelloLudi is een samenvoeging van het Latijnse bellum en ludere. Bellum betekent oorlog, de bello 'van de oorlog'. Als in De Bello Gallico van Julius Ceasar. Ludi is een vervoeging van ludere dat spelen of oefenen betekent. Het woord ludi werd gebruikt om de spelen aan te geven die ter ere van de goden gehouden werden. Ludi werd ook gebruikt als een plaats waar geoefend werd, een school. 

Wij combineren oorlog met leren en spelen. Vandaar BelloLudi

Sur

BelloLudi est une entreprise qui souhaite aider les équipes à mieux performer. Nous faisons cela en jouant à des wargames.

Appelez-nous

Coordonnées

Adresse : Lloyd Webberhof 54,
3543EH UTRECHT
E-mail : info@belloludi.nl
Téléphone : 31 (0) 6 4862 1900
Envoyez-nous un email

Prestations de service

Wargaming pour les équipes

Que faites-vous si vous devez effectuer un certain travail en groupe ? Ou si les choses ne vont pas bien au sein de l’équipe ? Ou êtes-vous confronté à de nouveaux défis et choix ? Un changement d’environnement et de rôles peut aider. Donc, si vous voulez un aperçu de l’équipe, des préférences personnelles des membres de l’équipe. Les moyens de communication, la manière dont les gens gèrent des informations limitées et la manière dont les gens travaillent ensemble. Le mode de prise de décision dans votre organisation, en bref, chez les personnes avec qui vous travaillez, alors jouer à un jeu de guerre est une bonne idée. Parce que les entreprises investissent souvent dans des profils tels que MBTI, DISC, Brainmap ou Management Drives, mais la pratique avec ces informations est souvent oubliée.

Les thèmes qui seront abordés comprennent : le leadership, la coopération, la prise de décision, la dynamique de groupe, la prise d'initiative, la gestion et la gestion des imprévus et la gestion du stress.

Introduction au Wargaming

BelloLudi souhaite également promouvoir le wargaming aux Pays-Bas. C'est pourquoi nous proposons également une introduction au wargaming. C'est une façon différente de passer un après-midi ou une soirée entre amis ou collègues. Que fêter ? Ou juste une bonne soirée ?
Réservez un atelier de wargaming pour vos amis ! Convient également particulièrement aux associations du personnel !